BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

lunes, 26 de abril de 2010

¿Qué es el tenis?

El tennis és un esport de pilota en què s'enfronten dos jugadors o dues parelles de jugadors, que es desenvolupa en una pista rectangular dividida per una xarxa, consisteix a colpejar la pilota amb una raqueta per fer-la passar per damunt de la xarxa de manera que l'adversari no la pugua tornar, o erree al tornar-la.


Historia

  • El tennis actual té els seus orígens en un esport francès del segle XIV anomenat jeu de paume, disputat pels membres de la cort. Inicialment, el disputaven colpejant una mena de pilota amb les mans, però més endavant introduïren l'ús d'una mena de raqueta



  • Posteriorment, aquest esport s'expandí per Anglaterra. En els primers anys de desenvolupament l'esport s'anomenava "tennis on the lawn" (tennis sobre la gespa), nom que derivà en lawn tennis fins a l'actual tennis.



  • El tennis modern es va originar al Regne Unit a finals del segle XIX. Després de la seva creació el tennis es va fer popular entre les classes altes dels països angloparlants, estenent-se per tot el món al segle XX. Va estar present als primers Jocs Olímpics moderns el 1896 a Atenes, sent esport olímpic fins a París 1924.



Regles del joc


  • Pista: El tennis es juga a una pista rectangular. Les seues mides exactes estan definides segons el sistema anglosaxó de mesures i varien segons si es juga individualment o per parelles. Per a partits individuals mesura 23,77 m de llargada i 8,23 m d'amplada. Per a partits de dobles, la llargada és la mateixa, encara que l'amplada és de 10,97 m.La pista moderna de tennis va ser dissenyada per Walter Clopton Wingfield.


  • Punts: En un joc normal es puntua de la següentmanera, i sempre es canta el gol del servidor querealitza el servei en primer lloc:- Cap punt - "zero"- Primer punt - "15"- Segon punt - "30"- Tercer punt - "40"- Quart punt - "joc"excepte si cada jugador / equip ha guanyat trespunts cada un, quan es cantarà el tempteig de"Iguals". Després de "iguals", la puntuació serà de "avantatge"per al jugador o equip que guanyi el punt següent.

0 comentarios: