BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

lunes, 17 de mayo de 2010

Rafa Nadal!



Rafael Nadal Parera va naixer a Manacor en 1986. És un dels millors especialistes sobre terra batuda i ha estat número 1 al rànquing de l'ATP des de l'agost de 2008 fins al juliol de 2009.
El setembre de 2008 fou guardonat amb el Premi Príncep d'Astúries dels Esports per la seva contribució al món de l'esport i pels mèrits aconseguits durant l'any 2008.


Nebot de Miquel Àngel Nadal malgrat la seva joventut, ja està entre els millors jugadors del món. A finals de 2006 estava número 2 del món segons el rànquing ATP i ja havia guanyat 18 títols com a professional, d'entre ells una Copa Davis (2004) i 2 Roland Garros (2005 i 2006). La majoria dels títols aconseguits són sobre terra batuda, superfície sobre la que té el rècord de victòries consecutives batent l'anterior record històric de Guillermo Vilas el 29 de maig de 2006. Tot i que de petit va començar practicant altres esports (futbol, bàsquet...) es va decantar prest pel tennis, i a l'edat de 5 anys començà a jugar a Manacor, el seu poble natal, amb el seu oncle com a entrenador. Actualment els seus companys d'entrenaments són Carles Moyà i Tomeu Salvà.
Des de fa uns anys surt amb una jove manacorina, Francesca Perelló Pascual.






  • Curiositats de Rafael Nadal:


-Els eus pares es diuen Ana Maria Parera i Sebastian Nadal


- A la final de la Copa Davis 2000, i com a premi als seus bons resultats en les categories inferiors, Rafael Nadal va ser l'encarregat de portar la bandera espanyola en la presentació dels equips.


- Ha batut rècords de precocitat en el circuit un darrere l'altre.


- També després de Michael Chang, és el segon jugador més jove en guanyar un torneig Masters Series.


- I també, amb 17, va arribar a la tercera ronda de Wimbledon.


- Va haver d'abandonar els estudis a 4t d'ESORafael Nadal és el més jove guanyador de la Copa Davis amb 18 anys i 187 dies.


- El 2004 va guanyar el seu primer torneig del circuit ATP en derrotar a la final de Sopot a l'argentí Acasuso.


- La seva autoconfiança és tal que la seva frase més escoltada és "La meva model sóc jo. Sempre he estat el primer a les diferents categories i vaig seguint el meu propi rastre ".


- Rafa Nadal és una persona senzilla, humil i molt madura.


- Li agrada anar a pescar, jugar al golf ia la Playstation.


- El 2 de maig de 2007, va guanyar a Roger Federer en el partit d'exhibició la Batalla de les superfícies.


- Els equips de futbol favorits de Nadal són el Reial Mallorca i el Reial Madrid.


- Des de juliol de 2008, un asteroide descobert des de l'Observatori Astronòmic de Mallorca portarà el nom de Rafael Nadal. L'asteroide és (128.036) Rafaelnadal.

0 comentarios: